میکروبیولوژی پزشکی
میکروبیولوژی پزشکی

میکروبیولوژی پزشکی

صمد واثقی

پیش‌بینی زمان مرگ طبیعی از لحظه تولد


دانشمندان به تازگی توانسته‌اند با سنجش ژن‌های انسان در کودکی، طول عمر وی را پیش‌بینی کنند.

پیش از این دانشمندان دریافته بودند که شیوه زندگی مانند استعمال سیگار و تنش‌های موجود می‌تواند باعث کوتاه‌تر شدن تلومرها شود. اما این پژوهش، اولین نشانه در مورد احتمال پیش‌بینی زمان مرگ انسان از لحظه تولد است.
  
در آینده ممکن است آزمایش‌هایی ایجاد شود که انسان بتواند با آنها از لحظه تولد، طول عمر خود را بداند، البته اگر تمایل به این کار داشته باشد.
این پژوهش که از فنچ‌های گورخری استرالیایی استفاده کرده، اولین پروژه‌ای است که به محاسبه اندازه تلومر در دوره‌های منظمی از زندگی پرداخته است. در میان انسان‌ها این آزمایش تنها در میان کهنسالان اجرا شده است.

دانشمندان گلاسکو در مرحله بعدی پژوهش خود به بررسی عوامل کوتاه‌تر شدن تلومرها مانند عواملی ارثی یا محیطی برای افزایش دقت پیش‌بینی میزان عمر خواهند پرداخت.


 در تحقیق دیگری هم دانشمندان یک نوسان ژنی را کشف کرده اند که به قدری می‌تواند بر ساعت بدنی انسان تأثیر بگذارد که حتی زمان روزی که بیشترین احتمال مرگ فرد وجود داشته باشد را پیش بینی می‌کند.


این گروه از دانشمندان آمریکایی زمانی که درباره گسترش بیماری پارکینسون و آلزایمر تحقیق می کردند، این نوسان ژنی را کشف کرده اند.

نتایج تحقیقات جدید را می توان برای تعیین زمان مصرف دارو برای بهترین تأثیر و آزمایشهای بیمارستانی مورد استفاده قرار داد

دانشمندان الگوهای خواب 1200 نفر از افراد 65 ساله ای که به صورت سالانه مورد بررسیهای عصب شناختی و روانپزشکی قرار داشتد را مورد بررسی قرار دادند.

دانشمندان به این نتیجه رسیدند که افرادی که دارای ژنوتیپ AA یا AG هستند به طور متوسط پیش از ساعت 11 صبح از دنیا رفته و افرادی که ژنوتیپ GG دارند بیشتر پس از ساعت 6 عصر از دنیا رفته اند

آنها یک ملکول واحد نزدیک یک ژن به نام " Period 1" کشف کرده اند که پایه آن بر آدرنالین (A) یا گوانین (G) قرار دارد.

از هر 6 نفر 4 نفر دارای ژنوتیپ نوع A هستند، بنابراین از آنجا که افراد دو سری کروموزوم دارند، یک فرد 36 درصد شانس داشتن دو ژنوتیپ A دارد ، 16 درصد شانس داشتن دو ژنوتیپ G داشته و از 48 درصد شانس داشتن ژنوتیپ یک A و یک G برخوردار است.

نتایج این تحقیقات در مجله سالانه عصب شناسی منتشر شده و نشان می دهد که افرادی که دارای ژنوتیپ AA هستند به طور طبیعی یک ساعت زودتر از افرادی که دارای ژنوتیپ GG هستند بیدار می شوند و دارندگان ژنوتیپ AG بین دو گروه دیگر بیدار می شوند.

آنها همچنین نشان داده اند که ژنوتیپ AA یا AG درست پیش از ساعت 11 صبح از دنیا رفته اند و افرادی که دارای ژنوم GG هستند درست پیش از ساعت 6 عصر از دنیا رفته اند.
 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.