میکروبیولوژی پزشکی
میکروبیولوژی پزشکی

میکروبیولوژی پزشکی

صمد واثقی

تاثیر مصرف سیب زمینی، روی زنان باردار


دکتر کولین ژانگ، سرپرست تیم تحقیق از موسسه ملی سلامت کودک آمریکا، در این باره می گوید: «هر چقدر زنان بیشتر سیب زمینی مصرف کنند، ریسک آنها در ابتلا به دیابت بیشتر خواهد بود. با وجودیکه سیب زمینی از گروه سبزیجات است، اما همه سبزیجات سالم نیستند.»
 
البته توجه به این نکته مهم است که این مطالعه فقط ارتباط بین مصرف سیب زمینی و خطر ابتلا به دیابت دوران بارداری را نشان داده است.
 
سیب زمینی، بعد از برنج و گندم، پرمصرف ترین محصول خوراکی مصرفی در دنیا محسوب می شود. سیب زمینی غنی از ویتامین C، پتاسیم و فیبر است. اما متاسفانه حاوی مقادیر بالای کربوهیدرات هم هست که به آسانی تجزیه شده و به داخل جریان خود جذب می شود.
 
به گفته کارشناسان تغذیه هاروارد، خوردن یک فنجان سیب زمینی موجب می شود که سطح قند خون به سرعت بالا رود که معادل مصرف یک قوطی کولا است.
 
به گفته ژانگ، افزایش سطح قند خون موجب افزایش مقاومت انسولین شده که در بروز دیابت نوع۲ نقش دارد.

تست کواگولاز


تست کواگولاز

روش انجام تست کواگولاز اسلایدی:

1.یک قطره از پلاسما بر روی لام یا اسلاید شیشه‌ای خشک و تمیز قرار داده می‌شود.
یک قطره آب مقطر و یا سرم فیزیولوژی در نقطه مجزایی (به‌عنوان کنترل) گذارده می‌شود.
با یک لوپ و یا انس استریل مقداری از کلنی را در هر یک از قطرات فوق، امولوسیون می‌کنیم تا سوسپانسیون یکنواختی تهیه شود.

2.ازنظر تشکیل لخته در محل پلاسما و سوسپانسیون یکنواخت در محل کنترل بررسی می‌کنیم.

اگر تشکیل لخته در هر دونقطه انجام شود نشان‌دهنده اتواگلوتیناسیون ارگانیسم است و بایستی تست کواگولاز تکرار شود.

بررسی نتایج:

استافیلوکوک اورئوس موجب تجمع سریع و لخته قابل‌مشاهده‌ای در سطح لام می‌شود.

استافیلوکوک اپیدرمیس هیچ لخته‌ای را ایجاد نمی‌کند و سوسپانسیون در شکل یک محلول شیری‌رنگ صاف و یکنواخت باقی می‌ماند.

روش انجام تست کواگولاز لوله‌ای:

1.معرف تست کواگولاز را تهیه می‌کنیم. به‌این‌ترتیب که مقدار ۰٫۵ میلی‌لیتر از پلاسمای انسان یا خرگوش (حاوی ماده ضد انعقاد EDTA) را در لوله‌آزمایش پلاستیکی یا شیشه‌ای می‌ریزیم. این پلاسما در دمای یخچال برای ۱۰ روز و در دمای ۲۰- درجه برای چند ماه قابل نگهداری است.

2.پلاسما را به میزان ۱ به ۴ رقیق کرده و سوسپانسیونی از باکتری را در آن تهیه می‌کنیم.

3.این سوسپانسیون را برای ۴-۱ ساعت در دمای ۳۷-۳۵ درجه نگهداری کرده و ازنظر تشکیل لخته بررسی می‌کنیم. اگر در مدت ۴ ساعت، لخته تشکیل نشد برای یک‌شب در حرارت باقی می‌گذاریم.

ارگانیسم‌هایی که نتوانند پلاسما را در مدت ۲۴ ساعت لخته کنند به‌عنوان کواگولاز منفی در نظر گرفته می‌شوند.

بررسی نتایج:

استافیلوکوک اورئوس، پلاسما را در مدت ۲۴ ساعت لخته می‌کند اما استافیلوکوک اپیدرمیس حتی بعد از یک‌شب، توانایی لخته کردن پلاسما را ندارد.